Kónya János

okleveles gépészmérnök, Aranykoszorús fogtechnikus mester

Feleségével a Dent-Art-Technik Kft. fogtechnikai laboratórium ügyvezetői feladatait látja el az 1992-es alapítás óta. Nagyon fontosnak tartja az egész életen át tartó tanulást, ezért folyamatosan képezi magát és követi a fogtechnika innovációit, legújabb trendjeit. Kutatási területei a humán csontszövet és csontpótlások, valamint a 3D nyomtatási technológia alkalmazása a fogászatban, illetve ezzel párhuzamosan publikációs szerzőtársával, Kulcsár Klaudiával a 3D nyomtatási technológiával előállított fogászati anyagokat anyagtudomány szempontjából vizsgálja. Emellett jelenleg a MOSZI elnökségi tagjaként, és a Mediklaszter regionális igazgatójaként is tevékenykedik. A fogtechnikusi szakma iránti elhivatottságát, több évtizedes tapasztalatát, valamint magasan képzett hozzáértését a szakma is elismeri, hiszen vezetésében 2016-ban a Dent-Art-Technik megkapta az év fogtechnikai laboratóriumának járó díjat, valamint hét alkalommal elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. A jövő orientált szemlélet, a szakmai elismerések és innovációs megoldások tették lehetővé a vállalkozása számára, hogy a fogtechnikai újítások úttörői legyenek.

 

Kulcsár Klaudia

okleveles gépészmérnök, okleveles mérnöktanár (gépészmérnök)

Szakterülete az alkalmazott mechanika. Tudását a végeselem analízis területén folyamatosan fejleszti, valamint az anyagtudomány területén a 3D nyomtatott, fogászatban felhasznált anyagokat vizsgálja. Emellett publikációs szerzőtársával Kónya Jánossal kutató munkája kiterjed a humán csontszövet és csontpótlások fogászati alkalmazására is.

 

Hegedüs Bálint

mechatronikai mérnök

2015 óta foglalkozik 3D nyomtatással. Az évek folyamán tudását folyamatosan fejlesztve vált a terület szakértőjévé. Tudását napi gyakorlatban kamatoztatja a fogtechnika és egyedi gépgyártás területén.

 

Bozsányi Lajos

fogtechnikus

2012 óta foglalkozik fogászati cad/cam rendszerekkel. A hagyományosnak mondható fogpótlásokon túl egyéni implantátumokat, koponyarekonstrukciókat és csontpótlásokat tervez. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem mérnök képzési rendszerében bővíti ismereteit.

 

Salamon Zsolt

fogtechnikus

7 éves tapasztalata van a fogtechnikában, illetve 4 éve dolgozik fogászati tervezőprogramokkal. Különösen nagy tapasztalattal rendelkezik az átmenő csavaros implantátumos munkák, lemezek és kombinált munkák tervezésében. Munkája során elsődleges szempont a precizitás, az egyszerűség és a hatékonyság.

 

Varga Bence

fogtechnikus

Láthatatlan fogszabályozó készülékek virtuális tervezése mellett hagyományos kivehető pótlások készítésében jártas szakember. Munkája során törekszik egyre inkább áttérni a műanyag 3D nyomtatási technológiával készült termékek előállítására, jelenleg a kivehető protézisek nyomtathatóvá tételét fejleszti kollégáival.